Velem, vagy nélküled?

A szerelmi történetek vége mindig nyomasztó egy kicsit. Félünk az egyedülléttől, az újtól és talán egy pillanatig sem vagyunk felkészülve a váratlanra! Mégis tegyünk meg mindent, amit eddig nem mertünk, ugyanis az új dolgok felfedezése és a spontaneitás igazán felszabadító tud lenni!

Boldog gyermekből boldog felnőtt

A boldog gyermekek nagyobb eséllyel cseperednek boldog felnőttekké. Erre a következtetésre jutottak brit kutatók.

Meditálj, hogy jobban érezd magad!

A napi meditáció egyes kutatások szerint felére csökkenti a szívinfarktus kockázatát, de nem ez az egyetlen előnye: fejleszti a szellemi képességeket, illetve erősen redukálja a stresszhormonok szintjét is.

Tippek a boldogsághoz

Legyünk boldogok – hányszor halljuk akár üres frázisként, akár tényleges tanácsként ezeket a szavakat egy nap! Mondani persze könnyű, tényleg boldognak lenni már sokkal nehezebb – de akár hisszük, akár nem, igenis tehetünk érte, hogy elégedettebbnek, vidámabbnak érezzük magunkat a hétköznapokban.

Tönkreteszi-e a szex a barátságot?

Középiskola óta ismered őt – mindig kijöttetek, úgy tekintettél rá, mint a nővéredre. Ezek az évek rég elmúltak: azóta gyönyörű, érett nő lett belőle, de a kapcsolatotok továbbra is szoros, és természetesen a viszonyaitokról is mindent megosztotok egymással. Aztán egy este úgy alakul, hogy egy buliban többet isztok a kelleténél, és másnap reggel meztelenül ébredtek egymás mellett.

Nehéz időszak

Üdvözlöm Doktornő! Egy kérdéssel fordulok önhöz, 3 napja volt abortuszom szerettem volna a babát, de anyagi okok miatt nem tarthattam meg a műtét előtt is nagyon sokat sírtam, és szenvedtem, és most, hogy túl vagyok rajta, még rosszabbul érzem magam. Esténként elalvás előtt rendszeresen sírok, és nagyon borús a jövőképem. Ön szerint mennyi idő kell ahhoz, hogy kicsit jobban legyek, még rosszabb, hogy szinte senkivel nem tudom megbeszélni a dolgokat, a...

Aki ad, boldog lesz

A karácsony az ajándékozás ideje, az ajándékozás pedig a nagylelkűség gesztusa – bizonyítottan jót tesz az emberi pszichének, és fejleszti a lelkünket. Kutatások bizonyítják, hogy akik elvárások nélkül, viszonzást nem remélve, önzetlenül képesek adni, a legegészségesebb mentális állapotú emberek.

Minden szürke, semmi sem jó

Napjainkban már több országban is betegségként tartják nyilván a burnout-szindrómát, azaz a kiégést, a modern kori civilizációs problémák egyik legveszélyesebbikét. Az ebben szenvedő emberek folyamatos szorongásban, örök motiválatlanságban élik le napjaikat.

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár