10.000 lépés egy nap vagy kevesebb?

Mára nagyon sok embernek fontos cél, hogy napi 10.000 lépést megtegyen. Ez a „szám”, ez a fogalom pedig közrejátszott, hogy egyre több lépésszámláló eszközt adjanak el, netán egyre több versenyt kezdeményezzenek ebben a feléfogásban. Habár ez egy elég nagy szám, amit nehéz lehet elérni. 

A hosszú élet titka a mozgás

Az ifjúság megőrzésének titka a kellően aktív életmód – állapították meg a kanadai McMaster Egyetem tudósai, akik egerek csoportjain végzett kísérletekkel bebizonyították, hogy a kitartó edzésmunka gátat vet a sejtek elöregedésének. Jó hír, hogy a szakemberek szerint az eredmények az emberekre is vonatkoznak.

Öt tévhit a testedzésről

Sokan rabjai bizonyos elképzeléseknek a testmozgással, edzéssel, izomfejlesztéssel kapcsolatban, ami nem is csoda: e témában annyi mindent hallunk nap mint nap, hogy nehéz kiválogatni a ténylegesen hasznos információkat az áradatból. Íme öt elterjedt téveszme a testedzéssel kapcsolatban!

Biciklivel járj, tovább élsz!

Brit kutatók friss felmérései szerint nagyjából heti 30 kilométernyi biciklizés felére csökkenti a szívkoszorúér-betegségek kialakulásának esélyét. A tudósok több mint 10 ezer ember életmódját vizsgálva jutottak erre a következtetésre.

Czanik Balázzsal mozogtak a Miss Alpok Adria megyei döntősei

Az elmúlt hétvégén került sor a 2012. évi Miss Alpok Adria Győr-Moson-Sopron megyei döntőjére, Slezák Antal - a GyőrTrend Magazin főszerkesztőjének - szervezésében.

Fizikailag is fel kell készülni a síszünetre

Néhány évtizede Magyarországon sokan még úri huncutságként tekintettek a síelésre, mára azonban már senki sem húzza fel a szemöldökét, ha azt hallja, hogy ismerőse egy hétre elmegy síelni a télen valamelyik közeli országba. Ezekre a síszabadságokra azonban nem árt felkészülni.

Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáterBezár