Férfiszex: nincsen reménytelen eset

A férfiak normális szexuális működésének feltételei a megfelelő nemi vágyakozás (libidó), a nemi ingerekre létrejövő, a szeretkezéshez elegendő erősségű merevedés (erekció), a magömlés (ejakuláció) és az ezt kísérő kielégülés (orgazmus).

A szex sem ér véget az orgazmussal

Vége a fergeteges szexuális együttlétnek – a nő odabújna kedveséhez, aki azonban már az oldalára fordult és átlépett az álmok birodalmába. Ismerős a kép? Jó eséllyel az. Nem szükséges pedig, hogy mindez törvényszerű legyen, ugyanis nemcsak elő-, hanem utójáték is létezik az ágyban.

Házasság, vagy orgazmus?

Gyakran beszélget szexről, orgazmusról, házasságról? Vagy inkább csak az utóbbiról? Tény, hogy sokan kínosnak találják a szex és az orgazmus témákat. Amikor azt kérdezték, mi a fontosabb a házasság, vagy az orgazmus, sokan azt válaszolták: a házasság. Talán ha a megkérdezettek többsége tudta volna, hogy a nők többségének nincs orgazmusa, a szavazás talán másképp végződött volna.

A magabiztos, empatikus nőknek jobb a szexuális életük

A jobb kommunikációs és empatikus készséggel rendelkező embereknek nagyobb esélyük van a stabil, kielégítő szexuális életre – állítja egy friss tanulmány. A kutatók szerint a megfelelő önbecsülés és függetlenség szintén alapvető szerepet játszanak ezen a területen, ám – nem meglepő módon – a nemek között itt is különbségek mutatkoznak.

A férfiak is szimulálnak az ágyban - egy kutatás szerint

Nem kizárólag a nők hajlamosak megjátszani az orgazmust az ágyban, a férfiak körében is megesik, hogy csak tettetik magukat – derül ki egy friss felmérésből. Az eredmények tanúsága szerint a megkérdezett férfiak 25 százaléka már élt valami miatt ezzel a fogással – igaz, ez még mindig kevesebb, mint a nők körében mért 50 százalékos arány.

Intenzív orgazmus háromszázezerért

Sokak szerint a G-pont különleges és intenzív gyönyörhöz juttatja a nőket–valószínűleg ez az a terület, amely felelős lehet a hüvelyi orgazmusért. Az ellentábor–a klitorális orgazmus szószólói–szerint a G-pont úgy ahogy van, nem több, mint mítosz. Mindenesetre addig is, amíg  a G-pont vita végére pont kerül, Gräfenberg hívei már Magyarországon is több klinikán fizethetnek be G-pont feltöltésre, amely hatására a nőknek elméletileg...

Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikusBezár