Intenzív orgazmus háromszázezerért

2014.03.11.

Intenzív orgazmus háromszázezerért

Sokak szerint a G-pont különleges és intenzív gyönyörhöz juttatja a nőket–valószínűleg ez az a terület, amely felelős lehet a hüvelyi orgazmusért. Az ellentábor–a klitorális orgazmus szószólói–szerint a G-pont úgy ahogy van, nem több, mint mítosz. Mindenesetre addig is, amíg  a G-pont vita végére pont kerül, Gräfenberg hívei már Magyarországon is több klinikán fizethetnek be G-pont feltöltésre, amely hatására a nőknek elméletileg mindent–vagy majdnem mindent–elsöprő orgazmusélményben lehet részük…
 

Olasz kutatók nemrég ultrahanggal igazolták a varázslatos terület meglétét, az interneten számtalan írás és video-tananyag segíti a járatlanokat felfedezésében. Ezzel szemben brit kutatók alig egy éve cáfolták létezését, legalábbis semmilyen ,,kézzelfogható" bizonyítékot nem találtak a G-pont-elméletnek – bár ezzel együtt létezését sem tartották kizártnak.

Amennyiben magunk nem mítoszként, hanem létező valóságként tekintenénk a G-pontra, az alábbiakat érdemes tudnunk róla. A G-pont tulajdonképpen nem pont, hanem egy kis, szivacsos, babszem nagyságú terület a hüvely hasi oldalán, a hüvelybemenettől pár centire. Nevét a szemfüles Ernst Gräfenberg nőgyógyászról kapta, ugyanis ő volt az, aki leírta a nők különösen intenzív gyönyöréért felelős anatómiai zónát.

Sok nőt a G-pont stimulálása állítólag más módon át nem élhető, fantasztikus örömérzethez juttat: ők azok, akik nem értik, hogyan lehet, hogy más nők a G-pont létezését is tagadják. Az értetlenség eloszlatását talán némileg segíti, ha figyelembe vesszük, hogy a G-zóna – már ha van – minden nőben bizonnyal más-más kiterjedésű, és ebből eredően más beidegződésű is – csakúgy, mint a klitorisz; illetve érdemes számolnunk azzal is, hogy szexológusok  szerint egy bizonyos fajta szexuális kultúra – konkrétan a spontán, gyors ,,menetek" preferálása – sem kedvez a G-pont-kiváltotta orgazmusnak.

Eladó az egész világ

Az USA-ból származó beavatkozás a G-pont mesterséges kiemelésével fokozza az orgazmus intenzitását – azonban nem mindenkinél. Azt ugyanis minden G-pont-feltöltést végző orvosi klinika hangsúlyozza, hogy a várható eredmény egyénfüggő.

A leírások szerint az alapvetően fájdalmatlan, pár perc alatt kivitelezhető eljárás lényege, hogy a hüvely nyálkahártyája alá, a G-pont területére szövetbarát, természetes formájában az emberi testben is fellelhető kollagén típusú vegyületet fecskendeznek, gél formájában. A fél óránál kevesebb idő alatt lezajló beavatkozás során a G-zónába injektált hyaluronsav-gél a meghatározott területen előemeli a hüvelyfalat, ezáltal a kissé kiemelkedő rész még érzékenyebbé válik. A változás dupla élvezetet is adhat, illetve hatására rövidülhet az orgazmus eléréséhez szükséges idő – írja az egyik klinika tájékoztatója. Másutt arról olvashatunk, hogy az érintett területen az injekció hatására  mérsékelt szövetszaporulat alakul ki, és részben ez okozza a fokozott kéjt.

Hogy a kezelés után milyen fokú változásra számíthatnak szexuális életükben azok a nők, aki hajlandóak lennének „boldogságuk reményében” a többszázezer forintos összeg beáldozására, előzetes konzultáción igyekeznek felmérni az orvosok – több-kevesebb sikerrel. Ugyanis, annak az igencsak csekély elemszámú rögtönzött felmérésnek az eredménye, amelyet az egyik hazai klinika munkatársai készítettek G-pontjukat feltöltetett nők körében, nem adja egyértelmű bizonyítékát annak, hogy a módszer valóban hatékony – más, a nagyközönség számára is ismertté vált kutatás pedig ezeddig sem pro, sem kontra nem szolgált érvekkel a témában.

A magyar tanulmány szerint az injekció hatására tíz nőből négy élhette át orgazmusa intenzitásának nagyfokú növekedését; hatan enyhe, illetve közepes mértékű változásról számoltak be. A tízből csak három nő esetében csökkent a gyönyör eléréséhez szükséges idő. A vizsgálatok pedig nem úgynevezett kettősvak pacebokontrollált kísérletek voltak, emiatt azután nem lehet tudni, a gyönyörérzet fokozódásának hátterében mi áll: maga a beavatkozás avagy a placebohatás.
 

Bezár