Szex és grafológia egy lapon

2012.12.11.

Szex és grafológia egy lapon

Mindenki, aki tollat ragad és betűket, szavakat jegyez le, belátást enged a szexuális életére és a szexhez való viszonyára is, csak figyelni kell a vonalak között. Merthogy az írás mesél.

És mesélnek a vonalak, az ékezetek, pontok, hurkok és szárak is. Ahogy írsz, olyan vagy. Ilyen egyszerű ez -mondhatnánk, de erősen sántítana az állítás. Írás közben elárulunk magunkról személyiségjegyeket, egészségügyi problémákat és titkokat. Szexuális titkokat. Olyasmit is, amit esetleg csak a másik félnek, akivel megosztjuk az élményeket, vagy a négy falnak szánunk.

Vonalakra bontott írásjegyek

Az írás története az ősidőkbe nyúlik vissza, a bottal rajzolás, barlang falára jegyzés senkinek nem lehet újdonság, ám a az ábécé pedig legkorább 4000 évvel ezelőtt jelent meg, és bár annak ellenére, hogy egyetlen nyelvhez sem illeszkedik tökéletesen, egyetemesen értjük és használjuk, vagyis minden nyelvre alkalmazható. Jon Man Az írás története című könyvében úgy fogalmaz, hogy az írás elterjedésének egyenes következménye volt az ábécé létrejötte, a szerző hozzáteszi: szerinte az ábécé – hasonlóképpen az íráshoz - felülmúlhatatlan. “Fotósnyelven szólva az ábécé sikere a vonal életlenségében rejlik.” A szexuálisgrafológia szempontjából ez annyit jelent, hogy az első jelentéssel bíró vonallal együtt, a botot fogó és író/rajzoló szexuális élete is napvilágra került. Mindenki láthatja, ha ért hozzá, mert megváltoztatni, megerőszakolni írásunkat, írásunkban a szexuális magatartásunk milyenségét csak ideig-óráig – az első fél oldalig – lehet, ha valamit elrejteni kívánunk. Rövid idővel - mindenki visszatér a saját kerékvágásába.

Az általános iskolai évek alatt elengedhetetlen társunk a négy vízszintes vonallal ellátott füzet. Ez a vonalas füzet segít abban, hogy könnyebben lehessen három egyenlő részre tagolni az adott felületet. Innentől kezdve megy, mint az 1×1. Képzeletben osszuk vízszintesen három zónára a betűket. Némelyik remekül elfér a középső zónában (a, c, s, u, v), más betűk két zónát is elfoglalhatnak (mint például a felfelé irányuló hurkokkal rendelkező, kétzónás b, h, l, vagy a lefelé irányuló hurokkal írandó g, j, y), és akadnak háromzónás betűk is (f, J).
A három zóna felosztásában az iskolában tanult normaírás alsózóna-méretéhez – ez a leggyakrabban: 3 mm – viszonyítunk. Íráselemzéskor a grafológus vonalzóval számszerűen meg is határozzuk az egyes kézírások alsózóna-méretét, úgy, hogy a közép- és az alsó zóna együttes méretéből kivonjuk a középzóna értékét – a kiemelt betűkre tekintettel. A kapott számok sokkal több információt tartalmaznak, mintha csupán az írást vizsgáljuk meg.

Bodroghy Péter Szex a kézírásban című műve szerint a férfi a férfiasság természetszerű értelmében a szexuális aktivitást, aggresszzivitást és kezdeményezést képviseli, szemben a nő passzivitásával, kiegyensúlyozottságával és befogadó képességével. A grafolgóiában az egyén érzékiségét a tollnyomás intenzitásának mértékével és a tollfogás módozataival mérik. Általában a kiegyensúlyozott nemi életű ember írásában a nyomáselosztás is arányos, és nem zavarják az írás harmóniáját a váratlanul megjelenő tollnyomások és elkenések vagy túlzó egyéni jelek.

A méret is számít

“Jó dolog a szerelem két ember között feltéve, ha megfelelő két ember közé kerülünk” - mondta Woody Allen. A kérdés azonban ennél sokkal összetettebb. Minél kiegyensúlyozottabb az egész személyiség, minél gördülékenyebb és konfliktusok nélküli volt a pszichoszexuális fejlődése, minél természetesebb módon örömképes és adni tudó, annál kisebb a gubanc. Mint mindenben.
Ahány ember, annyi szexuális viselkedésmód, vágy és hajlam, érzékenység és kívánság. Előfordulhat, hogy az író személy, váltakozó alsó hurkokat kanyarít, hol nagyot, hol kicsit, vékony szárút vagy vastagot. Ebben az esetben tanácsos lenne egy kicsit lazítania, mert a fizikai energiaszintje és erotika iránti igénye is hullámzó, erőteljesebben hangulatfüggő.

Ha a grafológiában és a szexualitásra utaló jegyek szóba kerülnek, az első dolog, ami szinte mindenkinek beugrik, a g betű: kacifántosan, variálhatóan írható, látszik belőle, ki a boldog szerelmes, hogy hűséges-e vagy csalfa, milyen a természete, hogy érzi magát az ágyban stb. stb. Ez persze mind igaz, de az a huncut g és más írásjegyek egyéb titkokat is elárulnak. A g és az y a szerelem és a szexualitás területének a kulcsa, vagyis a titkok árulója. Egyrészt azért, mert mindkettő rendelkezik alsó zónás hurokkal, másrészt szimbolikus jelentéssel bírnak. Ezekben a g betű fejében (ovál) van a szexuális gondolkodásunk, önértékelésünk milyensége, és a hurkosnak írandó alsó szárában a szexuális magatartásunk.

Árulkodó vonalak
Szerelem, öröm, vágy, szenvedély?
A szerelmi harmóniára való igényt és készséget jelzi, ha a betű egy 8-ra hasonlít.
Az összevisszaság szexuális értelemben is kiszámíthatatlanságot tükröz.
Az ellentétek is mesélnek. Ha kiszúrja a szemünket a duktor alsó zónájának méretes hurka, miközben maga a g betű feje (azaz a kör) és más középzónás betű aprócska, és nem éri el a 3 millimétert, akkor, ha tagadja az író, ha nem, nem egy Casanovával dolgunk, aki bármikor képes csábításra és csábulásra. A nagy hurok csupán annyit jelez, hogy bár mersze nem biztos, hogy van, de fantáziája annál inkább. De mivel az alsó zóna a fizikai-anyagi örömök élményterülete is, ezért az anyagi javak szerzésére is utalhatnak, más jelekkel kiegészülve.
A méret is számít. Viszont bár a szexuális élményigényre első sorban az alsó zóna mérete utal, ám hogyan és mennyire teljesül ez a törekvés, azt már az itt található hurkok láttatják.
Ha a hurok nagy területet ölel körül, az bőséges szexuális-fizikai élvezetet, kellemes megvalósulást és csekélyebb kontrolláltságot mutat; ha a hurok sovány, vagy csupán hurokkezdemény, vagy hiányzik, akkor az írás keletkezésekor az önátadás-ellazulás nehezebben mehet, a vágyakból keveset sikerül beteljesíteni. Persze az sem kizárt, hogy az így író személy intenzívebb szexuális életet folytat, mint az öblös hurkokat produkáló, de személyes megélése eltérő: ő nem elégedett azzal, amit kap.
Ha q-szerű a g betű, azaz amikor a g betű hurka szárrá válik, egyetlen árva vonallá csonkulva, belső magányunkról árulkodunk. Ezzel az írásmóddal a duktor leleplezi takargatni kívánt érzéseit: akár párkapcsolatban élünk, akár nem, olyan egyedül érezzük magunkat, mint ez az 1-es számot formázó száracska.
Ha a g betű alsó szakaszát, azaz a hurkát gördülékeny, lendületes és kiegyensúlyozott hurkok helyett görcsök, durva kampók, otromba megvastagodások, tollmaszatok, hiányok, kibicsaklások, aránytalanul nagy méretek, szaggatott vonalak, vésések tarkítják, akkor mindez arra utal, hogy a szexuális-érzelmi életed is hasonló. Vagyis görcsös, szaggatott, fura, be nem teljesült, negatív, önkielégítő, időpazarló, kibicsaklott, kapkodó, nárcisztikus, frusztrált, megszakított.
A homoszexualitás láthatósága az írásban vitatott a szakmában. Születtek erről gondolatébresztő szakdolgozatok, de nem egyértelmű, hogy jelek utalnak arra, miszerint valaki azonos neműt szeret, ösztönösen arra nyitott a szexuális magatartásában. Persze a mégis megtalált jelek, a g szárának és hurkának túlzott elegeanciája, a csomók, popsi szimbólumok itt, az alsó zónában, középső területen voltak.
Nem ritka, hogy az írását valaki korrigálja, kiegészíti a befejezetlen hurkot, hozzátold egy keveset az ovális középzónához. Ezt általában pozitívan értékelik, ha egyéb jelek is alátámasztják. A pluszhurkokban a pluszélmények fejeződnek ki, hiszen az író veszi a fáradtságot és időt, hogy módosítsa kedve szerint. Akadnak kivételek is. Amikor például valaki oly módon hurkol ide-oda, hogy már alig lehet követni, merre is tart, az nem feltétlenül a felszabadult, problémamentes szexuális élet megnyilvánulása.

Forrás: www.cultura.hu

Bezár