Számos problémára jelent gyógyírt a gránátalma és leve

2012.02.29. - Írta: DA

Számos problémára jelent gyógyírt a gránátalma és leve

Furcsa kinézetű kis gyümölcs, amely Magyarországra javarészt a Földközi-tenger medencéjének vidékéről kerül, és számos egészségügyi problémára bizonyítottan nagyon hatékony gyógyír. Mi az?

A gránátalma igen kemény, piroshéjú, fehérhúsú, nagyméretű magokat rejtő gyümölcs, amelyről kevesen tudják: a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igen sokrétű jótékony hatást fejt ki a szervezetre rendszeres fogyasztás esetén. A gránátalmát leginkább préselve szokás fogyasztani – íze ugyan „hagyományos” elfogyasztás esetén is kellemes, ám a nagyméretű magok és a keménység nem feltétlenül könnyítik meg a hagyományos almához hasonló megevését. Éppen emiatt sokan idegenkednek is tőle. Talán ha sorra vesszük áldásos hatásait, enyhülnek az előítéletek…

A gránátalma egyik legfőbb előnye, hogy rendkívül jó hatást gyakorol a vérnyomásra, méghozzá igen gyorsan. Vagyis a tömény, frissen nyert gránátalmalé akár hirtelen vérnyomás-zuhanásból fakadó rosszullét esetén is segíthet a problémák orvoslásán. Ne igyuk hirtelen ugyanakkor a levet, a fokozatos adagolás mindig fontos. Amennyiben hasmenésünk van, számos természetes gyógymód áll rendelkezésre: közismert, hogy például a máknak is hasfogó hatása van. Ugyanígy a gránátalmalé is áldásos hatást gyakorol a gyomorbántalmakra. Az ízületek idő előtt kopására, a csontok problémáira is jó kiegészítést jelenthet, de természetesen nem helyettesíti az orvos által előírtakat.

A gránátalmalé rendszeres fogyasztása nőknek különösen javasolt, mert a gyümölcs rengeteg úgynevezett fitoösztrogént tartalmaz. Utóbbi vegyületek hasonlóak az emberi szervezetben megtalálható ösztrogén hormonra, és igen gyorsan felszívódnak a testben. Hormonproblémák esetén, illetve a menopauza szakaszában így különösen ajánlott a gránátalmalé ivása, akár az orvos által elrendelt gyógykezelés és gyógyszeres kezelés mellett is. Egyes kutatások szerint még a női jellegű daganatos megbetegedések kockázata is csökkenthető általa, sőt, a férfiaknak is javasolják prosztatabántalmak ellen.

A fentiekhez már csak adalék, hogy egy friss kutatás szerint a rendszeres gránátalmalé-fogyasztás csökkenti a szervezet stresszhormon-szintjét. Vagyis mindennapi hajtásba belefáradt, megtépázott idegekkel szintén jól tesszük, ha a zöldségesnél a téli narancs- és banánadag mellé néhány gránátalmát is a kosarunkba helyezünk.

Hozzászólások

Roland | 2015-09-29 19:26

Üdvözlök mindenkit Én amit kipróbáltam az a 100%-os gránátalmalé. Iszonyat jó áron jutottam hozzá akciós áron vásároltam és egyszerűen hihetetlen jótékony hatással van rám és immunrendszeremre egyaránt Itt még akciós talán a legjobb áron van jelenleg: http://www.vital-max.eu/akcios_termekek/big-star-granatalmale-100-240-ml-ital-688?gclid=CjwKEAjw7aiwBRCPgdu70arX70wSJADK6iDDgIEd_VC9Pu3tUSejotUntQ8sOz8HOT0fupkwlrdoVhoCGXzw_wcB

Éva | 2018-01-27 11:19

Anyukámnak cukorbetegsége van! Azt mondták nyugodtan szedheti! Most találtam egy olyan cikket, ahol azt írták cukorbetegek nem ihatják! Most akkor mi az igazság, vagy csak vegyék a terméket az a fontos!!

Viki | 2018-04-18 10:10

Kedves Éva! Apukám is cukros, mégis issza, néha szünetet tart. Csökkenti a cukrát (is).
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár