8 tipp, hogyan legyen kiváló párkapcsolata

Ahogy a gyerekdal is mondja: „Tavaszi szél vizet áraszt..., minden madár társat választ”. A tavasz beköszöntével sokunknak lesz derűsebb a kedve és erősödik az igényünk egy új, egészséges párkapcsolatot kialakítani vagy a már meglévő partnerünkkel több figyelmet, energiát fektetni a kapcsolatunkba. Nincsen bevált recept, ami alapján egy hibátlan, mindig zökkenőmentes együttélést tudunk kialakítani. Viszont vannak olyan tanácsok, amelyek segíthetnek...

Amit a pasik imádnak egy nőben

A nők sokszor totálisan félreismerik a férfiakat, és nem is gondolnák, mi jön be nekik leginkább. Most elárulunk néhány titkot ezzel kapcsolatban – alighanem sokak megdöbbenésére…  

A magány megbetegít

A bizalmon alapuló társas kapcsolatok során oxitocin szabadul fel az agyban, ami az egyik legkomolyabb természetes szorongásoldó, így a lelki egészség megőrzésében is igen fontos szerepet játszik. A „szingli lét” részben emiatt még a dohányzásnál és az elhízásnál is súlyosabb mértékben rombolja az egészséget.

Mit szeretnek a férfiak az ágyban?

Talán viccnek tűnhet, ha azt mondjuk, hogy a férfiak is igénylik az előjátékot, pedig igaz. Olyannyira, hogy több vonatkozó felmérés szinte mindegyike azt mutatja: egy pasi körülbelül negyed órányi felvezetésre vágyik az ágyban a nagy akció előtt.

10 ok, amiért egy nő félreléphet

Sokan úgy tartják, hogy a nők monogám lények, akik a végsőkig kitartanak partnerük mellett. Azonban ez mára, úgy tűnik, csak üres sztereotípia. A férfiak egy része úgy hiszi, bármit megtehet – de ezzel sajnos csak áltatják magukat. A nők ugyanis, bár egészen más okokból, mint a férfiak, bizonyos esetekben kifejezetten hajlanak más partner karjaiban keresni a boldogságot.

Kapcsolatgyilkos tényezők

Egy kapcsolat ezer különböző okból mehet tönkre, amik egyénileg is nagy mértékben változnak, így felsorolásukra még csak példálózó jelleggel sem vállalkozhatunk. Bizonyos okcsoportokat azonban általános jelleggel is felsorolhatunk – íme tehát öt tényező, amely garantáltan megöli még a legforróbb szerelmet is!

Milyen nőre vágynak a férfiak? 11 pontba foglalva

Milyen a jó nő a férfiak szerint? – kérdezhetik sokan, és úgy érzik, képtelenek megfejteni, milyen elvárásokkal vadásznak maguknak partnert a teremtés koronái. Pedig a férfiak lényegesen egyszerűbben működnek, mint azt a hölgyek többsége gondolná. Csokorba gyűjtöttünk tehát pár alapvető fontosságú tényezőt…

Kikapós feleségek

Úgy érzi, mindent megtesz, hogy feleségét boldoggá tegye, s ennek ellenére ő mégis boldogtalan? Fél, hogy élete párja másnál keres vigaszt? Úgy érzi, nem érti élete párját? Az alábbiakban összegyűjtöttük azt a tíz leggyakoribb eseményt, problémát, élethelyzetet, melyek megoldását vagy enyhítését a nők egy új szeretőtől várják…  

Hét év maga a világ?

A szájhagyomány – és egyesek tapasztalatai – szerint a párkapcsolatokban a legválságosabb időszak a hetedik év, mások azonban sokallják a közel egytizednyi életnyi várakozást: szerintük három év is bőven elegendő ahhoz, hogy ama bizonyos ló avagy szög kilógjék még a legnagyobb szerelmek zsákjából is...

7 párkapcsolati praktika

Akkor is izgalommal bontogatod a képeslapot, ha tudod, hogy ki küldte? Lássunk néhány trükköt, hogyan tartsuk fenn a párkapcsolatunkban a bizsergést!

Szexuális intelligencia kérdése, izgalmassá varázsolhatók-e ismét az esték

„Milyen a szexuális életük?” „Jó.” „Bővebben?” „Nem jó.” Biztos abban, hogy ami elsőre normálisnak tűnik, annak valóban olyannak kell lennie?

„Szakíts, ha mersz…”

Ki ne ismerné a régi játékot, melyben gyerekkorunkban egyre azt kiáltoztuk: „Szakíts, ha mersz, ha bírsz, ha tudsz…” Anna párkapcsolat-terapeutaként hosszú évek óta segít embereket legszemélyesebb problémáik megoldásában. „Szakítanom kellene?” – így hangzik az egyik leggyakrabban feltett kérdés…

Tönkretesz a boldogtalan házasság

Aki kapcsolatban él, annak boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak a hétköznapjai – szól a megállapítás. Ez ideális esetben igaz is, ám a rossz kapcsolatok éppen ellenkező hatást váltanak ki: károsíthatják a lelki és fizikai egészséget. Az alábbiakban áttekintjük, miként.

Több szelídséget agresszió helyett

A vad és erőszakot sugalló mozifilmek és videojátékok rossz hatással vannak a párkapcsolatokra – állapítja meg a Berliner Morgenpost pszichológus szakértője.

Mikor forduljunk szexuálterapeutához? I.

Megfordult már valaha a fejében, hogy vajon milyen hálószobai problémák kiáltanak szexuálpszichológus segítsége után? Összeállításunk első részében a leggyakoribb olyan gondokat gyűjtöttük össze, amelyekkel az érintettek szakember segítségét kérik.

Gyermekkorból eredeztethető a félrelépési hajlam

Minél kevésbé ápoltunk szoros viszonyt gyermekkorunkban a szüleinkkel, annál komolyabb eséllyel lépünk majd félre felnőttként a párkapcsolatunkban – állítja egy tanulmány, amelyet kanadai tudósok állítottak össze.

Hűtlenkedés-hűtlen kezelés

Üdvözlöm! Lényegre törő leszek. Állandó jelleggel megcsalom a párom. Több párkapcsolatom volt már mindben hűtlen voltam. A jelenlegi párom sem érdemli meg, de többször megcsaltam. Hazugságokat hazugságokra halmozok. Tudom rendbe kellene tenni a dolgaim, de nem megy. MIT CSINÁLJAK??   Nem így akarok élni.

Egyedülálló nők gyermekvállalása

Napjainkban a tapasztalatok alapján egyre későbbre tolódik a nők gyermekvállalása. A jelenséghez az is hozzátartozik, hogy sokan a negyvenedik életévükhöz közeledve is azért vállalnak gyermeket, mert úgy érzik, hogy egyszerűen nem várhatnak tovább egyre hangosabban ketyegő biológiai órájuk miatt. A képet tovább árnyalja, hogy sokszor ez az időszak akkor következik be, amikor a nő egy válást követően egyedülálló, vagy akár már régóta nem talál olyan...

A függőség titokzatos tárgya

Valamennyi ember a fejlődés négy fázisán megy keresztül. Ezek a szimbiózis, az eltávolodás, a függetlenség és a szabad együttműködés egymást követő fejlődési fázisai. A szimbiózis és az eltávolodás fázisában átélt traumák táptalajává válhatnak a társfüggőségnek.

Szakértőink

dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológusBezár