10 természetes mód az allergia legyőzésére

Végre beköszöntött a naptári tavasz. Ennek apropóján pedig érdemes néhány szót ejtenünk az allergiáról is, hiszen sosem lehet elég korán kezdeni a felkészülést a szezonra. Azonban nem minden esetben szükséges azonnal orvoshoz és gyógyszerekhez fordulni. Kezdésnek tökéletes megoldást jelenthet ez a rövid útmutatónk, aminek a segítségével természetes módszerekkel veheti fel a harcot az allergia ellen. 

Meddig húzódhat el a megfázás és az influenza?

A megfázás és az influenza sok-sok közös tulajdonsággal rendelkezik: mindkét betegséget vírus okozza, nagyon hasonló tünetekkel járnak, továbbá az esetek többségében otthon gyógyíthatók. Mindig fokozatosan alakulnak ki, bizonyos tünetek pedig csak a betegség egyes periódusában jelennek meg. Viszont lényeges különbségek vannak ezeknek a betegségeknek a fellépésében, súlyosságában és hogy mennyi ideig tart a szervezetünknek leküzdeni. Nézzük át a...

A rák a szervezet vészjelzése

Valószínűleg nem tévedünk sokat, ha feltételezzük, hogy a szervezetben lassan kialakuló daganat arról tanúskodik, hogy kapcsolatunk önmagunkkal, a környezetünkkel és a természettel egy ideje bizony nem mondható harmonikusnak. Valami történt velünk, ami hozzájárult ahhoz, hogy szervezetünk védekező rendszere, amely eddig megakadályozta, hogy komolyabb baj legyen, most szabad utat engedett a daganatsejtek szaporodásának.

Tiltott gyümölcsök

Az allergia, okozza bármi is, minden esetben a szervezet védelmi apparátusának a normálistól eltérő kóros működését, az immunrendszer túlműködését jelenti. Különböző típusú allergiákat – és allergéneket – ismerünk, ezek közül csak az egyik az ételallergia. Száz gyermekből hat szenved valamilyen fajta ételallergiától, szerencsére a gyerekkorukban ételallergiások betegségüket felnőttkorukra többnyire kinövik.

Komoly áttörést hozhat egy új vakcina a HIV elleni harcban

Egy új vakcina védelmet biztosít a makákók számára a HIV majmok körében pusztító megfelelőjével szemben. Mindez új lendületet adhat az embereknél is alkalmazható ellenanyagok fejlesztésének is egy friss tanulmány szerint.

Rákmegelőzés

Kedves Zsuzsa! Szeretném megkérdezni, rákmegelőzésre milyen táplálék-kiegészítőt érdemes szedni? Valamint melyek a leghatékonyabb immunerősítő készítmények? Mi a véleménye a Vitacell, Patkonyelv, Ganoderma, Beta-Glükan, stb. készítményekről? Köszönöm: Mariann

Viszlát, influenza?

Egy tanulmány szerint bizonyos influenzavírus-fertőzések után különleges immuntesteket termelhet a szervezet, amelyek képessé tehetik más influenzavírusok kivédésére is.

A stressz fizikai tünetei

Manapság már közhelyszámba megy, hogy a stressznek komoly testi tünetei is lehetnek. Összeállításunkban ezek közül vesszük számba a leggyakoribbakat – egytől egyig olyan általános jeleket, amiket a legtöbben talán nem is kapcsolnának a mindennapi idegfeszültséghez és nyomáshoz. Vagyis ha az alábbiak valamelyikétől szenvedünk, és közben nem vagyunk betegek, érdemes elgondolkodni, nem tesszük-e ki magunkat túl sok feszültségnek a hétköznapokban.

Egészségünk őrei I. rész

Az ősz megérkeztével, a tél közeledtével fokozott jelentőséggel bír, hogy minél több vitamint juttassunk a szervezetünkbe, hiszen pótolni kell testünk energiatartalékait, másrészt a vitaminok a kedélyállapotra is jótékony hatást gyakorolnak. Összeállításunk első részében az A és a C vitaminnal foglalkozunk.

Immunerősítő

Kedves Doktor úr! Szeretném megkérdezni, immunrendszer erősítésére ajánlatos lipopoliamin tartalmú készítményt szedni? Miben található? Köszönettel: L.Mariann

Kulturált szeszfogyasztással a reumás ízületi gyulladás ellen

Az alkoholfogyasztásnak elsősorban az árnyoldalait szokás hangoztatni, pedig a mérsékelt italozás – azaz naponta egy-egy pohár bor vagy sör a vacsora mellé – bizonyítottan csökkenti a szívbetegségek, az agyvérzés és a cukorbaj kockázatát.

Veszélyt jelent a fiatalokra is!

Egyre több fiatalt és egyre nagyobb számban érint sok nem fertőző krónikus megbetegedés, mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, légzőszervi betegségek, allergiák és a rák is.

Immunerősítő szerek

Kedves Doktornő! Szeretném 11 éves kisfiamat megóvni a betegségektől, mint influenza, degeneratív betegségek. Milyen táplálékkiegészítőt érdemes adni, immunrendszer erősítésére? Egyáltalán van értelme ezeknek? Hatékonyak lehetnek? Várom és köszönöm válaszát! L. Mariann

Allergia és asztma

A 2,5 éves kisfiam október óta szinte kisebb szünetekkel beteg (mandulagyulladás, torokgyulladás, hörgőhurut, asztmatikus hörgő-hurut, tüszős-mandulagyulladás). 2 hetente az ügyeleten kötünk ki, mert olyan szinten köhög, amivel már nem tudok mit kezdeni (ugató vagy száraz fojtó) pedig már kisebb gyógyszertárunk van otthon (Ventolin, Atrovent, Flixotide, Pulmicort, köptetők, stb.). Nagyobbik gyermekem allergia asztmás, a kicsit is elvittük pulmonológushoz (aki...

Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyászBezár