1 2
21 találat 2 oldalon

Február 4, küzdelem a rák ellen

Február 4-e a Rákellenes Világnap. Alkalom arra, hogy elgondolkozzunk azon, hogy mit is tudunk tenni azért, hogy elkerüljük e szörnyű kórt. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 2018-as adatai szerint a világon minden 6. ember daganatos megbetegedésben hal meg. Ezzel a rák miatt bekövetkezett halál a második leggyakoribb ok a szív- és koszorúér miatti halálokot követően.

A D-vitamin jótékony hatásai

A D-vitamint a napsugárzás hatására állítja elő szervezetünk. Az elfogyasztott ételek, vagy az étrend-kiegészítők is tartalmaznak D-vitamint. A szervezetünkben lévő D-vitamin megfelelő mennyisége igen fontos. A D-vitamin segít az egészséges csontok és fogak megőrzésében. Továbbá segít a daganat, az 1-es típusú cukorbetegség és a multiplex szklerózis kialakulásának megelőzésében.

Mit érdemes tudni az méhtestrákról?

Az méhtestrák a méh belső nyálkahártyájának rosszindulatú elváltozása. A nők körében a második leggyakoribb daganatos megbetegedés.

Az élet vize

Számos független kísérleti rendszerben nyert igazolást, hogy a csökkentett deutérium-tartalmú víz – amelynek semmilyen toxikus hatása nincs – képes lassítani, leállítani vagy akár visszafordítani a tumorok növekedését a rákos elváltozás fokától függően.

A rák a szervezet vészjelzése

Valószínűleg nem tévedünk sokat, ha feltételezzük, hogy a szervezetben lassan kialakuló daganat arról tanúskodik, hogy kapcsolatunk önmagunkkal, a környezetünkkel és a természettel egy ideje bizony nem mondható harmonikusnak. Valami történt velünk, ami hozzájárult ahhoz, hogy szervezetünk védekező rendszere, amely eddig megakadályozta, hogy komolyabb baj legyen, most szabad utat engedett a daganatsejtek szaporodásának.

A férfiak korán halnak

Szerte Európában rövidebb életkort érnek meg a férfiak a nőknél. Ennek legfőbb oka egy új kutatás eredményei szerint a dohányzás. A dohányzás kétszer annyi férfi életét követeli, mint az alkoholizmus.

Daganatosok stroke-veszélyben!

A stroke és az agydaganatok kapcsolata akkor is kézenfekvő, ha nem ok-okozati viszony van köztük. Az átlagéletkor emelkedésével a daganatos betegek száma növekszik, mint ahogy a stroke-osoké is. Ennek megfelelően az egyre magasabb korú személyekben két egymástól független betegség is kialakulhat: agyi érbetegség illetve daganat.

Méhen belüli fogamzásgátló eszközökkel a rák ellen

Amerikai tudósok bebizonyították: a méhen belüli fogamzásgátló eszközök kiválóan használhatók a méhnyakrák elleni védekezésben. Ezeket az eszközöket a hétköznapokban általában spirálokként emlegetjük, pedig nem tartozik ide mindegyik fajtájuk.

Rákmegelőzés

Kedves Zsuzsa! Szeretném megkérdezni, rákmegelőzésre milyen táplálék-kiegészítőt érdemes szedni? Valamint melyek a leghatékonyabb immunerősítő készítmények? Mi a véleménye a Vitacell, Patkonyelv, Ganoderma, Beta-Glükan, stb. készítményekről? Köszönöm: Mariann

A rák örökölhető?

A családunkban több rák okozta haláleset fordult elő. Én most 45 éves vagyok, szerencsére egészséges, de fiatalkorom óta attól rettegek, hogy megbetegszem. Kérem írják meg, egyáltalán tehetek-e az ellen valamit?

A gyógyszeres kezelés mellékhatásai

Szörnyű csapás érte családunkat. Férjemnél előrehaladott daganatos betegséget állapítottak meg és kemoterápiát rendeltek el. Vidékről kell felutaznunk az Onkológiai Intézetbe. A baj nem is ez, hanem, hogy előre rettegek e félelmetes kezelés minden következményétől. Kérem tájékoztassanak arról, egy-egy ilyen kezelés mivel jár, mire számíthatok, hogyan támogassam a páromat?

Nehéz felismerni a hasnyálmirigy daganatos megbetegedéseit

Az utóbbi években világszerte egyre magasabb a diagnosztizált hasnyálmirigy-daganatok száma. A betegség nemcsak rendkívül agresszív, de elég nehéz is időben diagnosztizálni, így ha egyszerre tapasztalunk fájdalmas hasi tüneteket és kezdődő cukorbetegséget, mindenképpen menjünk orvoshoz.

Csecsemőmirigy daganat

Üdvözlöm! Pár hónapja jóindulatú csecsemőmirigy daganatot állapítottak meg CT kép alapján. Panaszaim főként terhelésre jelentkező mellkasi, szegycsonti fájdalom, nyomás, mely napokig fennállt, volt, hogy terhelés nélkül is fájt. Kardiológia negatív. Legutóbbi mellkas sebész véleménye, hogy valóban a thymus van a CT képen és benne 1 kb. diónyi kompaktabb területtel, mely megfelelhet thymomának, ezért műtétet javasolt. Refluxom is van, ami ugye...

Ne félj tőle, kergesd el a rákot!

Nem véletlenül adta ezt a címet az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság október 26-i beteg edukációs nyílt napjának. Arra utalva, hogy számos újdonság: technika, eszköz, diagnosztika és terápia lelhető fel az intézet falai között, melyek segítségével egyre több daganatos beteg léphet ki gyógyultan az intézet kapuján.

Tanács

Tisztelt Dr.Sáry Gyula! Én egy 45 éves három gyermekes anyuka vagyok. Mind a három gyermekemet császármetszéssel hoztam a világra. 2011.09.23.n voltam nőgyógyászati vizsgálaton ahol a következőt állapítottak meg. Vv:Kp.tág vagina, sima tömött portio, rendes nagy uterus mellső falában cervicalisan mogyorónyi nyomgóc tap.szabad környezetben. Dg:St.p.Sect.caes.No III St.p.sterilizationem tub.ut.I.u. Ut.nyomat Metrop.praemenop. Diagnózis...

Mire jó a fokhagyma?

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a fokhagyma jó e a prosztatarák ellen és még számos daganatos betegség ellen, mert én minden nap eszem a fokhagymát. Köszönöm a válaszát. Attila

Malignus hízósejtes daganat

Tisztelt Dr. Úr! A férjemnél, aki 46 éves malignus hízósejtes daganatot diagnosztizáltak. Erről a betegségről, a várható gyógykezelésről szeretnénk többet megtudni. Köszönettel: H.A.

Mellrák-szűrés anyatejből

Egy kutatás eredményei szerint a jövőben nem feltétlenül lesz szükség mammográfiai vizsgálatra ahhoz, hogy az orvosok időben felismerjék az emlőrákos elváltozásokat, ugyanis az anyatejben található sejtek is megbízható információkkal szolgálnak a daganatos megbetegedésről.

Percek alatt halálos

A dohányfüst már az első cigaretta elszívását követően roncsolhatja a DNS-t, megalapozva a szervezetben a rák kialakulását. Vagyis aki abban reménykedik, hogy idővel leszokik, nem biztos, hogy megóvja magát a rákbetegségek kialakulásától.

V. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

Január 24. és 29. között immár V. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzés Hete, melynek idei fő témája: „Fogjunk össze a méhnyakrák megelőzéséért!”. Európában minden évben 60 ezer nő betegszik meg méhnyakrákban, és évente 30 ezren vesztik életüket a betegség miatt. Hatékony megelőző programokkal majdnem minden eset elkerülhető lenne.
1 2
21 találat 2 oldalon

Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerészBezár