1 2
30 találat 2 oldalon

Hogyan készítse fel a bőrét a tavaszra?

A naptár szerint már tavasz van. Ha viszont már Ön is alig bírja kivárni, hogy az idő is teljesen tavasziasra forduljon: üdv a klubban, nincs egyedül. A legtöbben úgy gondolják, hogy a tavasz az egyik legcsodálatosabb és legvarázslatosabb a négy évszak közül. Bátran olvasson tovább, hogyan tudja megfelelően felkészíteni a bőrét erre az évszakra. Ugyanis összeszedtünk négy tippet, amelyekhez érdemes lenne tartania magát. Reméljük, elnyeri a tetszését!

Alapvető szűrővizsgálatok férfiak részére

A férfiak számára a megfelelő időben elvégzett szűrővizsgálat a legfontosabb egészségmegőrzésük szempontjából. A szűrővizsgálatok még a tünetek megjelenése előtt korai állapotban fedik fel a problémákat, amikor azok még sikerrel kezelhetőek

Az ekcémáról

A korunkban sajnos egyre elterjedtebb allergiás betegségek nemcsak a légutakat, hanem bőrünket is érinthetik. Ezek jellegzetes képviselője az általában már kisgyermekkorban megjelenő alkati, vagy atópiás ekcéma. A betegség hátterében genetikai adottságok és külső tényezők együttesen szerepelnek. A jellemző alaptünet a kiszáradásra hajlamos érzékeny bőr, amely már néhány hónapos korban szembetűnhet.

Otthoni kézápolás természetesen!

A szép és ápolt kéz nagyon fontos nemtől és életkortól függetlenül, de a nőknél különösen fontos az ápolt kéz és köröm. A kezünk akaratlanul is elárulja személyiségünket, egy ápolatlan kéz máris negatív benyomást kelt rólunk.

Mitől viszket?

A viszketés kellemetlen érzés, amely az érintett bőrfelület vakarására készteti a beteget. Az egyik leggyakoribb bőrtünet, olykor annyira kínzó, hogy a beteg közösségi létét veszélyezteti, lelkileg kimerül, és álmatlan lesz. Rend­sze­rint ro­ha­mok­ban je­lent­ke­zik pszi­chés iz­ga­lom vagy me­leg ha­tá­sá­ra. Le­het lo­ka­li­zált, il­let­ve ge­ne­ra­li­zált.

Éveket az életnek

Az orvosi kutatások alapján napjainkban már tudjuk, hogy szervezetünk genetikailag 120-130 évre van programozva, felté­telezhetően ennyi a reális élettartam felső határa. Az orvosi kozmetológia és az esztétikai plasztikai sebészet próbál megfelelni ennek a kihívásnak, és kezelési módszerek tömkelegét veti be a fiatalság külsődleges jeleinek megtartása, repro­du­kálása érdekében, nem tévesztve szem elől azt, hogy a páciens általános egészségi...

A szép dekoltázs titka!

A legtöbb nő álma egy szép dekoltázs, és feszes mell. Ehhez adunk néhány hasznos tippet és ötletet! A szép mell és dekoltázs nem veleszületett ajándék, hanem mi magunk is tehetünk érte. Ha odafigyelünk a szépségápolásra és testünket ápoljuk, sokat javíthatunk a dekoltázsunk állapotán.

Tavasszal fény derül a szépséghibákra

Statisztikák szerint a népesség 20-50 százaléka nem örülhet maradéktalanul az egyre melegedő időjárásnak. A rövid szoknyák és nadrágok szezonja kellemetlenül érinti azokat, akik rejtegetnék visszereiket, takargatnák a lábszárukon, combjukon megjelenő pókhálószerű kis értágulatokat. A visszeresség a férfiak 20, a nők 25 százalékát érinti, de a seprűvénás elváltozás akár a felnőtt lakosság 50 százalékánál is jelentkezhet. – mondja Dr. Kapus...

Tavaszi bőrápolás

Szervezetünk érzékeli az évszakok változását. A tavasz közeledtével általános panasz a „tavaszi fáradtság”, aminek az a magyarázata, hogy a téli hónapokban kevesebb a napfény, más a táplálkozás, kevesebb a mozgás. Mindezek a hatások befolyásolják az egész szervezet, így a bőr állapotát is. Milyen panaszokkal jönnek betegeink a bőrgyógyászati rendelőbe és milyen tanácsokat adunk?

A pattanásról

Van néhány olyan kozmetikai probléma, amely bánatot okoz nőnek, férfinak egyaránt. Számos kisebb, vagy nagyobb kellemetlen jelenség létezik, egyik közülük a hangzatos nevű akne vulgárisz, a közönséges pattanás. Noha megkeserítheti napjainkat, szó sincs arról, hogy le kellene tenni a fegyvert. A modern bőrgyógyászatban és kozmetikában egy sor új lehetőség, ígéretes gyógymód kínálkozik.

Nem csak a gyerekek betegsége az ekcéma

Az ekcémát elsősorban a kicsik betegségeként szokás emlegetni, pedig felnőttkori változata is létezik, és számos embert érint igen kellemetlenül. A gyermekkori ekcéma leginkább tej- és tojásallergiával veszi kezdetét, ami mellé később bőrtünetek is járulnak. A közhiedelemmel ellentétben ilyenkor még nem allergiás reakciókról, hanem veleszületett bőrtünetekről van szó: a kicsik túlérzékenyek a kozmetikumokkal, tisztításban használt kemikáliákkal...

Aloe verával a bőr egészségéért

Ami mindenre jó, általában semmire sem jó – szoktuk mondani, de az aloe vera a legjobb példa arra, hogy ez sem mindig igaz. A liliomfélék családjába tartozó, kaktuszhoz hasonló növény gyakorlatilag egyedülállónak tekinthető: több mint húsz nélkülözhetetlen nyomelemet, vitamint, ásványi anyagot rejt, de hatóanyagainak száma összességében a kétszázat is meghaladja. Többek között a bőrre gyakorolt áldásos hatása is közismert.

Végzetes lehet az anyajegy!

Évről évre többen szembesülnek vele, hogy a napbarnítottságért túl nagy árat kell fizetni. Az aranybarna bőrszínt legtöbben az egészséggel azonosítjuk, pedig az igazság az, hogy a napozással összefüggésbe hozható, melanomás megbetegedések száma folyamatosan növekszik. Vajon kinek, és mikor érdemes szűrést végeztetnie?

HPV: minden második férfi fertőzött

A férfiak fele fertőzött lehet a humán papillomavírussal (HPV) – állítják amerikai kutatók.

Ránctalanítás 4 perc alatt!

Nem kell drága kozmetikai szalonokba járnia, hogy fiatalos arcbőre legyen. Napi 4 perc alatt sajátítsa el ezt az egyszerű ránctalanító programot.

A tavasz és a bőrünk

Tudjuk, érezzük, hogy rövidesen megjön a tavasz. A természet, és ennek szerves része az ember is készül a hosszú tél utáni ismételt újjászületésre, a tavaszi ragyogásra, az éltető meleg napsugárra. Szervezetünk kiürült vitaminraktárakkal, kifehéredett, száraz bőrrel várja a megváltó tavasz sugarait. Természetesen nekünk embereknek is fel kell készülnünk a tavasz jövetelére, felszámolva a tél esetleges káros hatásait. Bőrünket, mint a...

Figyelmeztető jelek II.

Az összehasonlító statisztikák szerint úgy a férfi, mint a női daganatos halálozásban világviszonylatban az elsők között vagyunk. Folytatjuk az elkezdett összefoglalónkat, amelyben a betegségek gyanújeleit fog­laltuk össze. Ismételten hangsúlyozzuk: a gyanújelek nem jelentenek feltétlenül rákos betegséget, sőt az esetek nagy részében hátterükben egyszerű, könnyen gyógyítható elváltozások állnak, csupán arra figyel­mez­tetnek: haladéktalanul...

Még ma is rejtélyes a napallergia pontos háttere

Habár igen komoly következményekkel járhatnak, még ma sem tudjuk pontosan, milyen mechanizmusokon keresztül jelentkeznek a napallergiás reakciók. Annyi bizonyos, hogy ezeket az UV-sugárzás okozza, de a közvetlen allergén, illetve a kialakulás pontos folyamata ismeretlen.

Janus arcú napsugár

A Janus-arc kétszínűséget, kétarcúságot jelent, a kétarcúnak ábrázolt Janus isten után. A Nap is kiérdemli ezt a jelzőt, hiszen egyfelől éltető, másfelől halálos veszélyt hordozó sugarakat bocsát ki magából. Míg az emberiség ősidők óta a Naptól kapta a fényt és a meleget, a Nap révén tudta szervezete megszerezni a szükséges vitaminokat, addig nem feledkezhetünk meg romboló hatásáról sem, a leégésekről, az UV-sugarak allergiát okozó...

Mit tegyünk a ronda elváltozásokkal?

Itt a nyár és a strandszezon, így különösen fontos a jó forma. A fogyáshoz számos módszer áll rendelkezésre, bizonyos – többek között a túlsúllyal járó – kozmetikai problémákra azonban kevésbé ennyire egyértelmű a megoldás, sőt, néha sajnos nem is létezik tökéletes ellenszer.
1 2
30 találat 2 oldalon

Szakértőink

Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológusBezár